Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Εγγραφή CD Μουσικής


Σε αυτό το βίντεο του PCFeedGR θα δούμε πώς να γράψουμε μουσική σε ένα CD (όχι σε mp3) ώστε να μπορείτε να ακούτε μουσική σε οποιοδήποτε CD-Player.

Θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα CDBurnerXP (http://cdburnerxp.se/en/download) που σας δείξαμε στο προηγούμενό μας βίντεο και αφού βάλουμε ένα άδειο CD στον υπολογιστή, πατάμε την επιλογή "Δίσκος Ήχου". Πολύ απλά σέρνουμε και αφήνουμε τα αρχεία ήχου στην ειδική περιοχή του προγράμματος προσπαθώντας να μην περνάμε τα 80 λεπτά συνολικού ήχου (τραγουδιών). Στη συνέχεια ακολουθώντας τα απλά βήμματα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία επιλογής κομματιών και αρχίζουμε την εγγραφή του CD.

Εγγραφή-Αντιγραφή CD/DVD


Σε αυτό το βίντεο του PCFeedGR θα δούμε πώς να γράψουμε αρχεία σε ένα CD ή DVD και πώς να αντιγράψουμε ένα CD/DVD κατευθείαν σε έναν άλλο δίσκο.

Θα χρειαστούμε το πρόγραμμα CDBurnerXP (http://cdburnerxp.se/en/download). Αφού κάνουμε την εγκατάσταση του προγράμματος όπως δείχνουμε στο βίντεο, τρέχουμε το πρόγραμμα.

Με το CDBurnerXP μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν δίσκο δεδομένων, να γράψουμε αρχεία ISO, ή να αντιγράψουμε έναν δίσκο.

Για να γράψουμε έναν δίσκο δεδομένων απλά σέρνουμε και αφήνουμε τα αρχεία που θέλουμε να γράψουμε στην ειδική περιοχή του προγράμματος όπως δείχνουμε στο βίντεο. Προσπαθούμε τα αρχεία να μην ξεπερνάνε τα 700ΜΒ (για CD) ή τα 4.5GB (για DVD). Πατώντας το κουμπί "Εγγραφή" και "Εκκίνηση εγγραφής" αρχίζει η διαδικασία για να γραφτούν τα αρχεία στο CD ή DVD μας.

Για να αντιγράψουμε έναν δίσκο, πατάμε "Αντιγραφή Δίσκου" και ακολουθώντας τα απλά βήμματα του βίντεο, κάνουμε την αντιγραφή.

Για τα αρχεία ISO, βρίσκουμε το αρχείο ISO που θέλουμε να γράψουμε και πατάμε "Εγγραφή Δίσκου".

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Τι είναι τα αρχεια ISO και πώς να τα τρέξετε


Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα αρχεία iso που συχνά συναντάτε όταν κατεβάζετε διάφορα παιχνίδια ή προγράμματα για τον υπολογιστή σας, αντί του αρχείου εγκατάστασης που χρειάζεστε για να τα τρέξετε.

Στο σημερινό βίντεο θα μάθετε τι είναι με λίγα λόγια το αρχείο iso και πως θα απαλλαγείτε από αυτό εύκολα και γρήγορα μέσω ενός προγράμματος mounting, ώστε στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το παιχνίδι της επιθυμίας σας.

Ας πάμε λίγο αναλυτικά: Όταν κατεβάζετε ένα παιχνίδι, πολλές φορές αντί να βρείτε το φάκελο που περιέχει το αρχείο εγκατάστασης του παιχνιδιού και τα διάφορα άλλα αρχεία που χρειάζεται για να τρέξει, βρίσκετε απλώς ένα αρχείο iso και δεν ξέρετε τι να κάνετε!

Τι είναι όμως ένα αρχείο iso? Είναι ουσιαστικά ένα εικονικό cd/dvd σε ψηφιακή μορφή, όπου μέσα του βρίσκονται συμπιεσμένα όλα τα αρχεία που θα άνοιγαν στην οθόνη σας σε περίπτωση που τοποθετούσατε το συγκεκριμένο δίσκο στον υπολογιστή. Τώρα βέβαια θα αναρωτηθείτε, πως θα τρέξει το συγκεκριμένο αρχείο ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε.

Εδώ μπαίνει η έννοια του mount. Για να μην λοιπόν χρειαστεί να αγοράζετε cd/dvd ώστε να γράψετε μέσω προγράμματος το συγκεκριμένο iso που έχετε κατεβάσει, ένα απλό πρόγραμμα για mountιng μπορεί να σας λύσει τα χέρια στη στιγμή χωρίς κόπο.

Αφού το iso είναι ουσιαστικά ένα εικονικό cd/dvd, τότε θα χρειαστούμε αντίστοιχα ένα εικονικό cd/dvd-drive ώστε να μπορεί να το διαβάσει και να εμφανιστούν στην οθόνη μας τα περιεχόμενα του. Αυτή τη δουλειά κάνει με απλά λόγια ένα πρόγραμμα για mounting.
Δημιουργεί δηλαδή έναν εικονικό δίσκο για το κάθε iso που θέλουμε να ανοίξουμε, ώστε στην συνέχεια να εμφανίσουμε τα αρχεία που «κρύβει» και να μπορέσουμε να κάνουμε εγκατάσταση το παιχνίδι ή το πρόγραμμα μας.

Δείτε το βίντεο για το πως να εγκαταστήσετε και πως να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα.

Virtual CloneDrive: http://www.slysoft.com/el/download.html
Τι είναι το mount: http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_%2...
Τι είναι το αρχείο ISO: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_image

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Χρήσιμα Extensions για τον Chrome

Στο προηγούμενο βίντεο σας είπαμε τι είναι και σας προτείναμε add-ons και extensions για τον Firexox. Σε αυτό το βίντεο επικεντρωνόμαστε στον Chrome δίνοντας μερικές βασικές επιλογές από extensions.

Ξεκινάμε:

1. Better Tube
https://chrome.google.com/webstore/detail/better-tube/akbfgdngmldgocljaonhjnmnffdagpdl

H αρχική σελίδα του YouTube για πολλούς από εμάς, αποτελεί μια από τις βασικότερες ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε κάθε μέρα. Mε αυτό το extension μπορούμε και να την εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο. Όλος ο κενός χώρος (που είναι και μεγάλος) της αρχικής σελίδας είναι πλέον χρήσιμος. Τα βίντεο που έχουμε ήδη δει βγαίνουν από την αρχική σελίδα και επίσης μπορούμε να "σβήσουμε" όσα δεν θέλουμε να δούμε. Aυτά μαζί με άλλες επιλογές που μπορούμε να δούμε στις Ρυθμίσεις είναι τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης εφαρμογής. Ένα χρήσιμο extension για όσους πέρανε αρκετή ώρα στο YouTube

2. DownloadAll
https://chrome.google.com/webstore/detail/downloadall/ajffocjdcmpgjmdfdfkdfdbkjafbkcke

Ένας Download Manager για όσους θέλουν τα αρχεία τους να είναι ομοιόμορφα ταχτοποιημένα και εύκολα στο να βρεθούν. Επιτρέπει το κατέβασμα πολλών αρχείων ταυτόχρονα ενώ μπορούμε και να επιλέγουμε ποια θέλουμε να κατέβουνε πρώτα ρυθμίζοντας τις ταχύτητες του download κάθε αρχείου ξεχωριστά. Οι ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι πολλές και εξυπηρετούν ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Must-have extension.

3. Scroll To Top Button
https://chrome.google.com/webstore/detail/scroll-to-top-button/chiikmhgllekggjhdfjhajkfdkcngplp

Δεν χρειάζεται να ποθούν πολλά γι αυτό το extension. Είναι πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πολύτιμο. Απλά προσθέτει ένα καινούριο εικονίδιο στην scrollbar που σου επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού να πηγαίνεις κατευθείαν στην κορυφή της σελίδας. Απλό, λειτουργικό και χρήσιμο!

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Χρήσιμα Αdd-Ons για τον Firefox

Στο προηγούμενο βίντεο σας είπαμε τι είναι και σας προτείναμε addons και extensions για Firefox και Chrome αντίστοιχα. Σε αυτό το βίντεο επικεντρωνόμαστε μονό στο Firefox δίνοντας μας μερικές βασικές επιλογές από Addons.

1. Download Statusbar
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/download-statusbar/

Κάθε φορά που κατεβάζετε ένα αρχείο, τα downloads ανοίγουν σε ένα διαφορετικό παράθυρο που μπορεί ορισμένες φορές να είναι εκνευριστικό. Με το Download Statusbar τα αρχεία που κατεβάζετε φαίνονται περίπου όπως είναι κ στο Chrome. Κάτω στον browser χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει ένα νέο παράθυρο.

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε όλα τα downloads σας αρκεί να πάτε εκεί που λέει Firefox και στη συνέχεια να πατήσετε την επιλογή Downloads.

2. DownloadHelper
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/

Από τα πιο διάσημα addons του firefox, σας βοηθάει να κατεβάζετε video από διαφορές ιστοσελίδες. Στη σελίδα που παίζει το βίντεο αρκεί να πατήσετε το βελάκι δίπλα από το εικονίδιο και στη συνέχεια να διαλέξετε σε ποια ποιότητα θέλετε να κατεβάσετε το βίντεο. Απλό και γρήγορο.

3. ΥοuTube Anywhere Player
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/εκ-anywhere-player/

Αυτό το add-on σαν αφήνει να βλέπετε όλα τα βίντεο του YouTube χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από τη σελίδα, ανοίγοντας τα σε "cinema-mode" μόλις πατήσετε το κλικ. Χρήσιμο, επειδή δεν χρειάζεται να φορτώνετε πάλι τις σελίδες . Λειτουργεί όχι μονό με το εκ άλλα και με άλλες ιστοσελίδες όπως το dailymotion και το vimeo. Αν θέλετε οπωσδήποτε να ανοίξετε το βίντεο στην κανονική του σελίδα, μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα, απλά σε ένα άλλο tab.

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Χρήσιμα Addons και Extensions


Το προηγούμενο μας βίντεο είχε θέμα το WOT ένα add-οn για τον Firefox και extension για τον Chrome.. Τι είναι όμως τα addons και τα extensions?

Είναι διαφορές εφαρμογές οι οποίες τρέχουν μέσα στον browser με σκοπό την διευκόλυνση του χρηστή σε διαφορές εργασίες στο διαδίκτυο. Η εγκατάσταση τους είναι εύκολη, γρήγορη και συνήθως δεν επιβαρύνει την ταχύτητα του internet.

Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξουμε και θα προτείνουμε διάφορα addons και extensions που υπάρχουν και στον Firefox και στον Chrome αντίστοιχα, και από τα επόμενα θα ασχοληθούμε με τον κάθε browser ξεχωριστά.

Ξεκινάμε λοιπόν

1.  ΥοuTube Ratings Preview
Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/youtube-ratings-preview/cgbhdenfmgbagncdmgbholejjpmmiank?hl=en
Firefox: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/youtube-bogus-remover/

Πολύ χρήσιμο για όσους πέρανε αρκετό καιρό στο YouTube! Σου δείχνει την βαθμολογία των related video χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις για να την δεις. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις από πριν αν ένα βίντεο αξίζει την προσοχή σου ή θα ήταν καλύτερο να μην το δεις.

2. X-notifier
Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/x-notifier-for-gmailhotma/cdfjbkbddpfnoplfhceolpopfoepleco?hl=en
Firefox: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/xnotifier/

Και αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο add-on για να ελέγχετε εύκολα τα email σας.
Αφού ανοίξουμε το πρόγραμμα για πρώτη φορά όμως, πρέπει να κάνουμε ορισμένες ρυθμίσεις. Πάμε στο εικονίδιο, πατάμε δεξί κλικ και μετά Options. Διαλέγουμε το account μας, βάζουμε username και κωδικό ρυθμίζουμε τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και πατάμε Add. Μετά "ΟΚ" και είμαστε έτοιμοι.

Αυτά ήταν μόνο δυο από τα πολλά και πολύ σημαντικά addons και extensions που υπάρχουν. Κάντε subscribe για να ενημερωθείτε για τα επόμενα βίντεο με το που ανέβουν στο YouTube!

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο


H ασφάλεια του υπολογιστή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχει κάνεις. Οι περισσότερες ιστοσελίδες που θα επισκεφτείτε είναι καλόβουλες αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου μια ιστοσελίδα θα θέλει να “επιτεθεί” στον υπολογιστή σας με “ιούς” και άλλα κακόβουλα λογισμικά. Περά από τα antivirus που πρέπει να έχουμε στον υπολογιστή δεν θα θέλατε να έχετε και μια προειδοποίηση πριν μπείτε σε κάποια ιστοσελίδα που δεν είναι ασφαλής?

Το PCFeed είναι εδώ για να σας δώσει μια σίγουρη και εύκολη λύση. Αυτή είναι το WOT ένα πρόγραμμα που τρέχει στον browser σας (είτε είναι ο Firefox είτε ο Chrome) και σας ενημερώνει αν η ιστοσελίδα που μπαίνετε είναι “καλή” ή “κακόβουλη”.

Αφού εγκαταστήσουμε το WOT στον browser της επιλογής μας (βλέπε βίντεο), μπορούμε να δούμε ότι πάνω αριστερά φαίνεται το σήμα του WOT όπου αυτή τη στιγμή έχει ένα πράσινο χρώμα.

Όταν μπείτε σε μια ιστοσελίδα με κακή φήμη, αυτόματα το χρώμα του σήματος θα γίνει κόκκινο ή πορτοκαλί (ανάλογα με την επικινδυνότητα της σελίδας) και θα σας βγάλει μια προειδοποίηση που θα λέει ότι η ιστοσελίδα δεν είναι ασφαλής.  Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το WOT θα έχει δίκιο, που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα περιβάλλεται από κακόβουλο λογισμικό (ιούς) ή έχει παραπλανητικό, ψεύτικο και γενικά μη ασφαλές περιεχόμενο.

Έτσι θα είστε προστατευμένοι από αφελείς περιηγήσεις.

Τα links του βίντεο με τη σειρά που τα χρησιμοποιήσαμε:
1. https://chrome.google.com/webstore/detail/wot/bhmmomiinigofkjcapegjjndpbikblnp?hl=en
2. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/wot-safe-browsing-tool/

Άλλα ενδιαφέροντα links
http://en.wikipedia.org/wiki/Web_of_trust

Πώς να γράψετε μια ταινία σε DVD


Στα προηγούμενα βίντεο, το PCFeed σας έδειξε πως μπορείτε να κατεβάσετε μια ταινία και υποτίτλους ώστε να την δείτε. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να γράψετε αυτή την ταινία σε ένα DVD ενσωματώνοντας τους υποτίτλους ώστε να μπορέσετε να την δείτε στην τηλεόρασή σας πιο καθαρά και βολικά.
--------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Επειδή η έκδοση του προγράμματος που χρησιμοποιούμε σε αυτό το βίντεο δεν υποστηρίζει τους ελληνικούς υπότιτλους και χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια παλαιότερη έκδοση, δημιουργήσαμε ένα νέο βίντεο με άλλο πρόγραμμα.
Δείτε το νέο βίντεο εδώ: http://www.pcfeed.info/2013/12/dvd.html

(Ευχαριστούμε τον χρήστη "fotis kiskiras" για την πληροφορία:

"Τα προβλήματα που αναφέρονται οφείλονται στο ότι χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση η κάποια από τις τελευταίες του προγράμματος είχα και εγώ τα προβλήματα που αναφέρονται και κατέβασα την έκδοση 3.0.2 και αντικατέστησε αυτόματα την έκδοση 4.1.1  βεβαία είναι ποιο αργή αλλά δεν έχει προβλήματα ισω ς η λύση να είναι προς το παρόν παλιότερη έκδοση και ίσως μετά την 3.0.2 και πριν την 4.1.1").
--------------------------------------------------------------------
Θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Freemake Video Converter που είναι ασφαλές, γρήγορο και -φυσικά- δωρεάν. Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.freemake.com/free_video_converter/) και πατάμε το κουμπί Download. Αφού κατέβει το αρχείο, το εκτελούμε και κάνουμε την εγκατάσταση.

Αφού ανοίξουμε το πρόγραμμα πατάμε το κουμπί που γραφεί «Βίντεο» και διαλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να γράψουμε στο DVD. Στη συνεχεία στις πληροφορίες, θα πρέπει να γραφεί διπλά “Χωρίς υπότιτλους”. Πατάμε εκεί και βρίσκουμε τον υπότιτλο της επιλογής μας για την ταινία.

Έπειτα πατάμε το κουμπί «Σε DVD», βάζουμε τις επιλογές που θέλουμε και «Εγγραφή»

Απλό, εύκολο, γρήγορο και δωρεάν.

Tα links του βίντεο:
1. http://www.freemake.com/gr/offline/offline_videoconverter/

Eνδιαφέρονται links:
Video file extentions: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_file_formats#Video

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Πώς να αναπαράγετε μια ταινία με υπότιτλους στον υπολογιστήΑρχικά θα κατεβάσουμε το  BS Player με το οποίο θα αναπαράγουμε την ταινία. Πηγαίνουμε εδώ και πατάμε το γαλάζιο κουμπί που λέει «DOWNLOAD FREE» και μετά πάλι το ίδιο, και έτσι αποθηκεύουμε την εγκατάσταση του προγράμματος. Το τρέχουμε και το εγκαθιστούμε.

Έπειτα πάμε στον φάκελο όπου έχουμε κατεβάσει την ταινία και την ανοίγουμε με το BS Player. Αφού το ρυθμίσουμε το πρόγραμμα ψάχνει αυτόματα για ελληνικούς υπότιτλους και τους κατεβάζει μόνιμα.

Τέλος άμα δεν είναι συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε κάποιους άλλους ή τους συγχρονίζουμε καθώς βλέπουμε την ταινία με το Shift και → ή ←.

Αυτό ήταν!

Οι σύνδεσμοι του βίντεο με τη σειρά που τους χρησιμοποιήσαμε:

1. http://www.bsplayer.com/bsplayer-english/download.html

Άλλα προγράμματα αναπαραγωγής ταινιών:

1. GOM Player
2. VLC Player
3. Media Player Classic

Άλλα sites για Ελληνικούς υπότιτλους:

1. greeksubtitles.info
2. subs4free.com
3. greeksubtitles.gr
4. subs4series.com (Ελληνικοί υπότιτλοι για σειρές)